Bedrijfsprofiel

Korte geschiedenis

Werken met hout en meubels gaat reeds generaties terug in de familie Sleurs. Voor Willy Sleurs was het bijgevolg een logische stap om in 1954 als jonge twintiger aan de slag te gaan als meubelmaker in zijn eigen atelier. Aan ambitie en werklust geen gebrek: niet veel later werden enkele kilometers verderop de eerste stenen gelegd van een nieuwe productiesite die bekend zou worden onder de naam ‘Meubelfabriek Sleurs-Peuskens’. Hier zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd.

In de jaren zestig en zeventig kende het Meubelfabriek een gestage groei, die zelfs niet kon worden tegengehouden door een allesverwoestende brand in 1968. Sleurs-Peuskens legde zich toe op de massaproductie van grote reeksen massief meubilair. Hiervoor werd gewerkt met drie volwaardige machineparken, voor slaapkamers, eetkamers en wandmeubels. Onze producten uit Bocholt werden verdeeld op de Internationale markt, tot ver buiten de Belgische en Europese grenzen.

Door de steeds veranderende markt en de komst van de nieuwe generatie zegden wij in de jaren negentig het klassieke meubel vaarwel. Met badkamermeubelen en interieurs op maat werd meteen een heel nieuwe markt aangeboord. Eigentijds design en superieure kwaliteit werden in deze omschakeling onze speerpunten. Tot op de dag van vandaag zijn wij actief in de toelevering naar sanitair- en interieurprofessionals, en met de intrede van de derde generatie nog steeds 100% een familiale onderneming.

Waar staan we voor

100% Belgisch – Group Sleurs produceert zijn meubels in Belgisch Bocholt, door mensen met vaak jarenlange ervaring. Produceren in eigen huis betekend ook dat we de productie dagelijks kort kunnen opvolgen, wat kwaliteit en flexibiliteit enkel ten goede komt.

Kwaliteit – Wij werken uitsluitend met degelijke materialen, afkomstig van betrouwbare leveranciers die gevestigde waarden zijn in België en daarbuiten. Ook onze interne kwaliteit is een belangrijk gegeven waarin we onophoudelijk trachten te verbeteren. Dit door blijvende investeringen in het machinepark en werkwijzen.

Flexibiliteit – Door goede opvolging van productie kunnen wij snelle levertijden aanhouden voor zowel standaardproducten alsook het meeste maatwerk. We kunnen snel op dringende vragen en deadlines van onze klanten inspelen doordat we dagelijks betrokken zijn in het productieproces.

Begeleiding en service – Door de jarenlange ervaring van onze medewerkers kunnen onze professionele klanten steeds terecht voor begeleiding en oplossingen m.b.t. hun projecten. Moest er toch iets mislopen bieden wij de nodige naservice vanuit Bocholt of ter plaatse om steeds tot een mooi resultaat te komen.

Ecologie – Onze samenwerking met gevestigde, internationale leveranciers betekent ook dat onze grondstoffen aan ecologische normen en certificeringen voldoen. Ook in ons eigen productieproces is bewuster werken een doorlopend streven naar beter.

Interesse in een samenwerking?

Laat hier even je bedrijfsgegevens achter, dan contacteren we je voor een persoonlijke afspraak.